Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Sharepoint is een samenwerkings- en informatiebeheersysteem ontworpen door Microsoft, met een webgebaseerde backend-service die bekend staat als extranet. Het systeem wordt gebruikt in combinatie met Microsoft Office (ook bekend als MS Office 2021), waarmee documenten, kalenders, taken, ideeën en andere informatie kunnen worden uitgewisseld tussen meerdere gebruikers over de hele wereld. Sharepoint maakt het voor bedrijven mogelijk om nauwer samen te werken door bestanden, documenten en andere informatie te delen. Sharepoint bestaat uit veel verschillende componenten, waaronder: webservices, sociale netwerksites, community- en werknemerswebsites, contactbeheersystemen, e-maildiensten en eenrichtingsformulieren. Hoe meer u vertrouwd raakt met de Sharepoint-software, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om de functies ervan te gebruiken en deel te nemen aan de zakenwereld.

Een van de eerste dingen die u over Sharepoint moet weten, is dat het een webapplicatieplatform is Sharepoint modules Sharepoint online. Dit betekent dat het de standaard webbrowserfunctionaliteit bevat waarmee u toegang krijgt tot de service en kunt werken met de bestanden, documenten en andere informatie die is opgeslagen op Sharepoint-servers. Naast de standaard webapplicaties bevat Sharepoint ook de volgende extra functies en mogelijkheden: rijk internetapplicatieplatform, Rich Internet Application (RIA) framework, webapplicatiebeheerplatform, data-integratie, aanwezigheidsbeheer, corporate site creatie en business intelligence (SBI ) hulpmiddelen. Deze extra toepassingen en functies maken het gebruik van Sharepoint ingewikkelder dan de typische webtoepassingen die u al kent. Gelukkig maakt Sharepoint het gemakkelijk om de verschillende functies te leren en te gebruiken, zodat u van alle voordelen kunt genieten zonder al te veel tijd te hoeven besteden aan het leren en gebruiken van deze nieuwe technologieën.

Een ander ding dat u moet weten over Microsoft Sharepoint is dat het geen script- of databaseserver is. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het installeren van een server of programma op uw computer om de informatie in de Sharepoint-webtoepassingen te kunnen openen en delen. In plaats daarvan, wanneer u in de webtoepassingen op uw computer werkt, wordt het automatisch geopend in een vensterweergave, vergelijkbaar met hoe het zou gebeuren in een gewoon webbrowservenster. U hebt toegang tot deze informatie, net zoals u zou doen in elk type bestand of document dat op een webserver is opgeslagen.

Klik op de link: https://sharepointmodules.nl/

Susan Chavez