Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een bullet journal ringband precies? Volgens de uitvinder, Dr. Steven Hendlin van de Michigan State University, "is bullet journal echt een tijdschrift gecombineerd met een papieren kalender. Deze papieren kalender is een digitale versie van de historische 'Bulletins of Experience' die met de hand kan worden geschreven, ondertekend, getypt of bezorgd. " Dit innovatieve dagboek, dat een digitale kalender combineert met handgeschreven notities en aantekeningen, kan nu gemakkelijk met u worden meegenomen – met één notitieboekje!

Wat is een bullet journal

De huidige trend in journalistiek en organisatie, bullet journaling (of BuJo), is een specifieke stijl van journaling die zich richt op het opsommen, het gebruik van symbolen en het classificeren van projecten (maandelijks, driemaandelijks, dagelijks, wekelijks en maandelijks). Het notitieboekje is meestal bekleed met papier, met een startdatum, een einddatum, notities en vermeldingen in chronologische volgorde, met behulp van een gekleurde pagina-index. De notebook is dan meestal uitgerust met een pen-drive, zodat de schrijver ideeën kan noteren zodra ze zich voordoen. Op deze manier gebruikt bullet journal ideeën uit traditionele tijdschriften zoals memo's, schema's, notulen van vergaderingen of zelfs handgeschreven notities en vermeldingen als het belangrijkste middel om gebeurtenissen en ideeën vast te leggen.

Terwijl traditionele tijdschriften erg formeel kunnen zijn en voor sommigen droog lijken, is bullet journals verre van dat. De sleutel tot het schrijven is creatief zijn en je persoonlijkheid laten schijnen. Het hoeft niet per se Engels te zijn en het hoeft niet in een of andere fraaie schrijfsoftware te zijn geschreven; veel mensen die bullet journals schrijven, schrijven gewoon op wat in hun vrije tijd in hen opkomt, in een dagboek bij wat ze in hun vrije tijd doen. Welke stijl u ook kiest, dit is beslist een waardevolle vorm van dagboekregistratie en organisatietechniek, vooral als u deze gebruikt om belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast te leggen.

Site bezoeken voor meer info: http://mylovelynotebook.nl/

Susan Chavez